torsdag 16. august 2012

StillhetEn augustnatt lysner. Gårdagens varme møtte nattens kjølighet og la et mykt tåketeppe over landskapet. Jeg sitter ved et vann og lytter. Lytter til stillheten. Ikke til en stillhet uten lyd, fyllt av tomhet, men en naturlig stillhet av fredlige lyder. Lyden av ørreten som bryter vannskorpa, en kvinand som letter og flyr med raske vingeslag og skriket fra smålomfamilien idet den siger ut av tåkelandet.

17 kommentarer:

 1. Dette river godt i den romantiske hjerterota! UTROLIG fine bilder som virkelig har alt.

  SvarSlett
 2. Syns bildene formidlar sterkt den stemningen du skildrar. Likar enkelheten, blåtonen, high-key følelsen. Får lyst ut i august-natta og oppleva det same.

  SvarSlett
 3. Dette var virkelig flotte bilder, formidler stemninga i den stille skogen. Kjenner roen komme snikende allerede :)

  SvarSlett
 4. Åå jeg blir helt øm i sjela....

  SvarSlett
 5. Nydelig!!! Slike netter er magiske.

  SvarSlett
 6. Enkelt og fint.

  Det er vanskelig å vurdere her og nå hvor lenge slike bilder varer; enkle bilder kan tidvis miste magien og føles litt trivielle etter en stund. Det hadde vært interessant å ha dem på veggen en stund og se hva man synes etter noen måneder.

  Når jeg tror disse har god holdbarhet, er det fordi de er utsøkt komponert, med et fint spill mellom linjer/fugler og flater som er nesten helt rene, men samtidig antyder noen mer organiske og uryddige former.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er med på tanken din her. Jeg tror selv at det første bilde har en magi som vil bestå, og jeg liker det godt selv. Bildet av lomene vil kanskje falle gjennom på sikt. Jeg tror nok det bildet fungerer bedre som illustrasjon til historien en som bilde alene.

   Slett
 7. Stemningen, fargene og komposisjonene gir foto som gjenspeiler roen, og går rett inn til hjertet mitt! Og dette blir forsterket av den fine teksten!

  SvarSlett
 8. Vakkert. Spesiellt likte jeg det første. Stemningsfullt.

  SvarSlett
 9. Nydelige bilder - bilder som jeg aldri ville bli lei av å se på!:-)

  SvarSlett
 10. Tusen takk for fine kommentarer alle sammen. Setter stor pris på det!

  SvarSlett
 11. Vakkert. Komposisjon og enkelhet gir en flott ro i bildene.

  SvarSlett
 12. Hei Ivar. Bildene er flotte, og nr 1 vil stå seg lenge. Bildene av lomene blir nok i tynneste laget sammenlignet med det, men høyst severdig likevel.

  SvarSlett
 13. Disse sarte pastelfarver og billedernes enkelthed går op i en højere enhed - dette er veldig, veldig fint!

  SvarSlett
 14. Det finnes berre et ord - Vakkert!! :)

  SvarSlett
 15. men oj...!!! Fantastiska bilder på din sida! Jösses vad vackert! En ljuvlig fräsch skandinavisk känsla genomsyrar din blogg och som betraktare njuter man i fulla drag.
  Du är en ny favorit hos mig
  Mvh Anna

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for særdeles hyggelig kommentar! Mvh Ivar

   Slett